Waar mijn hobby echt mee begon is de Canon 400D met een kit lens die ik voor een kleine prijs kon overnemen van mijn zus. Via deze weg veel kunnen oefenen om de spiegelreflexcamera onder de knie te krijgen en daarbij was het platform YouTube een grote bron van informatie voor mij. Toen ik het het waard vond om er meer in te investeren, heb ik een camera met een grotere sensor gekocht. De Canon 70D met klap schermpje, touchscreen en wifi verbinding. Mijn hobby begon op dat moment steeds meer uit de hand te lopen en leerde dagelijks nieuwe technieken van het fotograferen. Nacht-fotografie, product-fotografie of iets wat ik erg spannend vond om te doen is een fotoshoot met ‘echte mensen’.

Al gauw ruilde ik de Canon 70D in voor mijn huidige spiegelreflexcamera een Canon 6D Mark II. Deze camera heeft een nog grotere sensor en veel meer mogelijkheden waar ik mijn hobby mee kon uitoefenen. Ook ik kijk constant naar de trends van het moment en kocht in 2019 mijn eerste drone met camera. De DJI Mini 2, een camera met 12 megapixels voor fotografie en 4K videokwaliteit. Een drone onder de 250 gram waardoor ik niet een vliegbrevet hoef te hebben voor het besturen van deze drone.

Het eiland krijg een hele andere vorm als je vanuit de lucht fotografeert. Prachtige bospaadjes, mooi brekende golven, schitterende zonsondergangen en een geweldig overzicht van het mooie Ameland. De mensen reageren erg positief op de beelden die ik maak en daar haal ik mijn energie vandaan.

Vanaf de dag dat ik op het eiland kwam wonen ben ik dagelijks onderweg naar de mooiste en uniekste plekken van het eiland om ‘Ameland in beeld’ te brengen voor jullie.

Op de fiets naar het Oerd, lopend langs de Waddenzee of de zonsondergang bewonderen vanaf het strand van Hollum. Dat zijn de dingen die ik het liefste doe. Ik heb een zwak voor landschapsfotografie de flora & fauna en het vastleggen van drukbezochte evenementen die hier op het eiland worden georganiseerd.

Door de jaren heen heb ik niet alleen foto’s gemaakt van de prachtige natuur wat het eiland te bieden heeft maar ook vele andere technieken die ik wilde beheersen. Hierbij moet je denken aan: Interieur en exterieur fotografie, opdrachten voor grote bedrijven (zie fotoblog), afscheid fotografie of treed ik een klein beetje uit mijn comfort zone door een kleine familie-shoot te doen.

Er zijn zoveel verschillende soorten fotografie die ik erg interessant vind. Mocht ik iets hiervan willen uitoefenen dan bereid ik mij tot in het detail voor om de technieken zo juist mogelijk uit te voeren.

Als je na mijn verhaal geïnteresseerd bent geraakt in mijn werk, zin hebt in een samenwerking of gewoon meer wilt weten, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik ben altijd in voor een praatje over fotografie en mijn liefde voor het eiland Ameland.

Laten we samen de schoonheid van Ameland en daarbuiten ontdekken door de lens van mijn camera!

Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS 70D
GoPro Hero 12

Canon EF 16-35mm f/2.8 L USM III
Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM III
Canon 24-105mm f/4.0 IS USM
Canon EF 50mm f/1.8 STM

DJI Mavic mini 2 Fly more combo

Heb je een leuke foto tip? Een verborgen pareltje op ameland dat écht op beeld moet? of misschien wel een aankomend event of gebeurtenis? Laat het me hieronder weten!