Operatie: verhuizen Walvis

Poging twee van het verhuizen van de betonnen walvis die maar liefst 63.000kg weegt.

Na een aantal keer uitstellen is het vandaag toch echt gelukt! Een kleine miscalculatie van het gewicht bracht het project ‘verhuizen van de walvis’ een aantal weken geleden enige vertraging op. De heren van Kielstra kraanverhuur en Spoelstra Ameland zijn de hele dag bezig geweest met verhuizen van de 63 ton wegende walvis. Ondanks het maar een kleine 70 meter verhuisd hoefde te worden is het niet vanzelfsprekend. Veel berekeningen zijn er op na gelaten en ging het de heren van Kielstra en Spoelstra vandaag goed af. Onder toeziend oog van de Directeur William Beijaard en veel ander publiek werd het gevaarte tussen 10:00 en 16:00 succesvol verhuist!

De walvis dat onderdeel is van Het Natuurcentrum Ameland is een boegbeeld van het museum en kan niet gemist worden op de Strandweg in Nes. De walvis zal in het voorjaar opgeknapt worden en wordt een onderdeel van het ‘blotevoetepad’ dat bij het Natuurcentrum Ameland hoort.

Heb je een leuke foto tip? Een verborgen pareltje op ameland dat écht op beeld moet? of misschien wel een aankomend event of gebeurtenis? Laat het me hieronder weten!